Friday, July 01, 2005

Zeytinyağlı Kereviz


ZEYTINYAĞLI KEREVİZ

Malzemeler:
1 kg kereviz (orta boy)
kereviz adedi kadar havuç
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
yarım çorba kaşığı un
1 adet orta boy soğan
2 adet limon
dere otu
tuz, şeker

Hazırlanışı:
Kerevizleri soyduktan sonra ortalarını oyup soyulmuş havuçları ortalarından geçirin daha sonra yıkayıp, 1 limonun suyunu sıktığınız (Kabuklarını da suyun içine atın) suya atın. Limonlu suda 15 dakika haşlandıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın. Bu sırada soğanı yağda öldürüken tuz şeker, 1 limon ve un katılın. Hafif kavrulduktan sonra kerevizleri halka halka kesip yarım saat kadar suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve dereotu ile servis yapın.

Afiyet Olsun!!!

No comments: