Monday, February 12, 2007

Yayla Böreği

YAYLA BÖREĞİ
Malzemeler:
125 g margarin
5 adet yufka
250 g kıyma + kavurmak için çok az sıvıyağ
2 adet soğan
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle margarine eritip, tek tek yufkalara sürün. Yufkaları üst üste koyun. Yağlanmış bir fırın kabına ya da tepsiye yerleştirin. Soğanları minik minik doğrayın. Kıyma ve çok az sıvıyağ ile kavurun. Kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Diğer tarafında domatesi ve kırmızı biberi küp şeklinde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın. Kavrulmuş kıymayı tepsiye serili yufkaların üzerine düzgünce yayıp, sırasıyla maydanoz, kırmızı biber ve domatesleri ekleyin. Yufkanın taşan kenarlarını içe doğru kıvırıp, bir çerçeve görüntüsü verin. Önceden ıstılmış 1800 fırında yufkalar kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun!!!

NOT: Yufkaların iyice kızarmasını istiyorsanız 1 yumurta sarısını ve 2 çorba kaşığı yoğurdu bir kasede iyice karıştırın ve bir fırça yardımı ile yufkaların üzerine iyice sürün. Yufkanın nar gibi kızardığını göreceksiniz.

Kocimin ellerine sağlık!!!
:)

No comments: