SEBZELI SAÇ KAVURMA

MALZEMELER :
½ kg kırmızı yağsız kuş başı et
2 baş soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 su bardağı sıvı yağ
2 domates
1 adet patlıcan
2 adet patates
HAZIRLANIŞI:
Önce soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun, hemen ardından etleri de kavurun sonra sırasıyla havuç, patates ve patlıcanı ekleyin (sebzeleri aynı anda eklerseniz hepsi aynı hızda pişmediğinden özellikle havuçlar çiğ kalabilir, bunun için sıra ile ilave edip biraz kavurursanız böyle bir problem oluşmaz). Daha sonra sarımsakları ilave edin. Kavurma işlemi bitince 1 bardak salçalı su ilave edin. Kaynadıktan sonra ateşten alın.
Afiyet Olsun!!!
Not: Salçalı suya bir çay bardağı süt ilave edilirse daha lezzetli olur.
1 comment:
yaptim...
:))
cok guzel oldu...
Post a Comment